IKLAN

Cara Nak Buat Kek Batik Moist

Masukkan 250 gram butter ke dalam kuali atau periuk yang ingin digunakan untuk tujuan memasak. Kemudian apabila butter separa cair.


Kuih Biskut Batik Food Homemade Recipes Recipes

Masukkan serbuk koko dan kacau lagi.

. Simpan kek batik ke dalam chiller selama 4-6 jam sebelum dikeluarkan dan dipotong mengikut tips. Cairkan mentega di dalam periuk sebelum memasukkan susu pekat dan gaul sebati. Cara Penyediaan Kek Batik Melting Lembut Panaskan butter dengan api yang perlahan hingga cair masukkan susu pekat manis dan kacau hingga sebati.

Jangan guna api besar. Seterusnya masukkan milo serbuk koko dan air. Susun biskut selapis demi selapis dan ambik 1 senduk coklat setiap lapis.

Kacau cepat2 tkt berketul. Tabur almond nip di atasnya. Kacau tanpa henti bancuhan tadi hingga pekat.

Masak butter smp cair masak kek batik guna api kecik je ek. Jika tidak keraslah kek anda. Cara nak buat Resepi Kek Batik Milo Patahkan biskut marie ke dalam mangkuk besar.

Masukkan serbuk Milo and gaul semula. Lapik loyang dengan plastik. Kalau resipi yang banyak telur salutan kek batik agak kenyal dan tidak melekat.

Kek Batik merupakan juadah pemanis mulut yang amat popular di Malaysia. Masak butter sampai cair masak kek batik guna api kecil. Panaskan kuali dengan api sederhana.

CARA PENYEDIAAN KEK BATIK PREMIUM. 5 Resepi Kek Batik Empire Kak Rose Imej via Facebook. Cantiknya kejadian kek batik indulgence ni.

Masukkan semua bahan dan kacau hingga sebati. Cairkan butter masukkan susu pekat. Campurkan dengan air bagi mendapatkan kek batik yang lembut dan senang dipotong.

Masukkan mentega dan pasang api sederhana kecil. Jika anda ingin buat tanpa telur juga boleh. Kemudian terus masukkan susu pekat.

Kacau dengan whisk hingga semua sebati. Kisar sampai putih IKLAN CARA MEMASAK. Kacau lagi sampai sedikit menggelegak.

Satukan kesemua bahan-bahan kecuali biskut marie dan mentega ke dalam kuali. Masukkan susu pekat dan susu cair. Boleh cuba satu persatu dan rasakan kesedapan dan kenakkannya.

Kek batik indulgence ni tak perlu dibakar dalam oven tau. Potong butter kecil-kecil dan masukkan dalam kuali. Anda perlu cairkan buttercup terlebih dahulu sama ada dalam periuk atau kuali yang panas.

Rasanya penuh dengan coklat dicampur pula rasa lemak daripada biskut pastinya menimbulkan kombinasi yang amat menarik untuk dimakan. Jika tanpa telur pula salutan coklat akan. Tuangkan sedikit adunan coklat ke dalam loyang dan ratakan.

Sejukkan je dalam peti. Sejukkan sedikit adunan topping kek batik sebelum dituang ke atas permukaan kek batik. Jika anda ingin buat tanpa telur juga boleh.

Gaul sebati dan matikan api. Panaskan periuk kukusan tuang adunan kek ke dalam bekas kecil seperti dalam gambar dan kukus selama 15. Double boil semua bahan topping atau nak senang masukkan dalam microwave.

Double boil semua bahan topping atau nak senang masukkan dalam microwave. Guna pemukul whisk sahaja dan bancuh sehingga sebati dan tiada ketulan tepung. Kacau cepat-cepat supaya tak berketul.

Kemudian terus masukkan susu pekat. Cairkan menggunakan api kecil. 2 sudu besar serbukn koko.

Masukkan pula Milo dan serbuk koko. Cairkan buttercup dan masukkan susu pekat. Kemudian masukkan bahan C.

Akhirnya tuangkan biskut marie ke dalam periuk. IKLAN 2Begini hasil butter yang telah dicairkan. Pecahkan dua biskut marie dan masukkan ke dalam kuali.

Kalau anda tiada microwave letak air di dalam kuali dan letak periuk kecil. Cara pembuatannya tidaklah susah walaubagaimanapun ianya perlulah dihasilkan dengan cermat. Matikan api masukkan milo serbuk koko dan telur.

Masukkan gula kastor dan kacau rata. Kacau rata sehingga biskut lembut. Masukkan bahan A ke dalam bahan B.

Resipi Kek Batik sejak dari zaman Che Nom sekolah ramai kawan dan saudara suka membuatnya. Matikan api masukkan milo serbuk koko dan telur. Kita panggil kaedah ini double bail.

Sejukkan 4-5 jam baru boleh potong. Lapik plastik dalam loyang untuk memudahkan kek batik dikeluarkan nanti. Guna Non Stick Pan jika ada.

Masukkan perlahan-lahan serbuk milo dan serbuk koko kerana ia mudah untuk berketul. Ada juga guna cheese atau marjerin seperti Planta dan dimasak dalam kuali saja. Masukkan pula milo dan serbuk koko.

Tambah air dan biarkan sekata. Sebab buat 3 x 12 cawan. Masukkan telur dan kacau sehingga semua sebati dengan adunan kek batik.

Susun satu lapis biskut Marie dalam loyang. 10 Resepi Kek Batik Yang LEMBUT SEDAP dan ENAK. Terus rasa macam biskup ice cream nanti.

Kacau sebati menggunakan hand whisk sehingga pekat dan pastikan adunan coklat tidak berketul. Ada 2 jenis resipi kek batik iaitu menggunakan telur atau tanpa telur. Kacau rata dengan api kecil sahaja.

Letak 12 cawan gaul rata dan letak lagi 12 cawan dan 12 cawan seterusny tak nak. Next masukkan telur kacau dl bg rata dan baru masukkan air. Kemudian masukkan Milo susu pekat manis dan serbuk koko.

Ada juga guna cheese atau marjerin seperti Planta dan dimasak dalam kuali saja. Panaskan kuali dengan api sederhana masukkan mentega. 12 tin susu pekat manis boleh tambah sukatan jika mahu lebih manis sedikit air jika perlu.

Panaskan kualidengan api sederhana. Korang nak buat birthday kek pun boleh. Tuangkan susu pekat manis sedikit demi sedikit hingga habis.

Kemudian apabila butter separa cair. 1 12 cawan serbuk Milo. Kek batik adalah dessert yang sangat sesuai dihidangkan bila-bila masa pun.

Gaul sehingga Milo tidak berketul-ketul. Sesuai sangat dijadikan hidangan buat tetamu. Masukkan serbuk koko dan milo.

Anda perlu cairkan buttercup terlebih dahulu sama ada dalam periuk atau kuali yang panas. Apabila mentega dah cair masukkan susu cair serbuk koko milo esen vanila dengan garam. CARA BUAT KEK BATIK BISKUT MARIE.

Masukkan biskut marie gaul rata sehingga kesemua bahagian biskut tersalut dengan bancuhan. 1 sudu teh esen vanilla Masukkan ke dalam blender. Masukkan Milo kemudian kacau sebati sampai semua cair dan pekat.

Masukkan biskut marie dan kacau sebati anggaran dalam 5-7minit.


Pin On Resepi Azlina Ina


Pin On Recipes


Pin On Airtangan Azlina Ina


Pin On Cooking

0 Response to "Cara Nak Buat Kek Batik Moist"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel